לוגו לאתר 2019
  • דף הבית
  • סיון קונוולינה
    • נעים להכיר
    • לקוחות ממליצים
    • ראיונות
  • תכנון ועיצוב פנים
    • תכנון ועיצוב פנים
    • מסלולי ליווי מקצועי
  • פרויקטים
    • גלריית פרוייקטים
    • סרטוני הדמיה ותהליך
    • פרסומים במדיה
  • תוכניות ליווי למעצבות
    • כנס קהילת פורצות דרך #3
    • קהילת פורצות דרך
    • DESIGN.KON
    • FOCUS.KON
  • הבלוג שלי
  • צרו קשר
תפריט
  • דף הבית
  • סיון קונוולינה
    • נעים להכיר
    • לקוחות ממליצים
    • ראיונות
  • תכנון ועיצוב פנים
    • תכנון ועיצוב פנים
    • מסלולי ליווי מקצועי
  • פרויקטים
    • גלריית פרוייקטים
    • סרטוני הדמיה ותהליך
    • פרסומים במדיה
  • תוכניות ליווי למעצבות
    • כנס קהילת פורצות דרך #3
    • קהילת פורצות דרך
    • DESIGN.KON
    • FOCUS.KON
  • הבלוג שלי
  • צרו קשר

לשבור את הקמח // יומהולדת 5 (ללא גלוטן) לעופרי

17/01/2016 2 תגובות
צילום: סיון קונוולינה

Winter is Coming

ינואר הגיע, ואיתו הגיע גם החורף, אם אפשר לקרוא לזה חורף.

ממרומי גיל 5, עופרי כבר יודעת שכשהחורף מגיע – גם יום ההולדת שלה מגיע, וההתרגשות כבר אופפת את הבית שבועות קודם לכן. כמו אצל רוב בנות ה-5 שאני מכירה, ההתרגשות הזו מגיעה עם רשימה מפורטת מאוד של רצונות: איך תיראה העוגה, באילו צבעים יהיה הזר לראש, ואיזו שמלה היא תלבש.

אני מודה, גם אותי יום ההולדת שלה מאוד מרגש, ולכן אני מקבלת את רשימת הרצונות הזו באהבה ומשתדלת למלא אותה כמיטב יכולתי. זו גם הזדמנות עבורי ליצור ולעצב בדרכים ובחומרים שלא מזדמנים לי ביום יום. נחמד להחליף פעם בשנה את ההדמיות והשרטוטים בבצק סוכר.

עוגות יום ההולדת של עופרי התקשרו עד כה על פי רוב לעונה שבה היא חוגגת, ולמה שהיא חוותה בה. בשנה שעברה היא ביקשה "עוגת חלזונות", או ליתר דיוק: "עוגה עם שלושה חלזונות, ופרחים, ודשא ירוק". קצת סלדתי מהרעיון הזה בהתחלה, אבל בסוף היא קיבלה את מבוקשה:

חלזונות-1

השנה היה לי רק תנאי אחד: הקונספט יכול להיות כ-ל דבר, כל עוד אין בו את המילים "לשבור את הקרח" ו/או "אלזה ואנה". אז במקום זה היא אמרה: "עוגת חורף", ואף הוסיפה: "תעשי מה שאת רוצה על העוגה, אמא, רק שיהיו עליה עצים כאלה יפים ומקושטים כמו העץ שצילמת בבולגריה, ופתיתי שלג וגם איש שלג, ואל תשכחי לכתוב שאני בת 5". ככה, פשוט. מה שאני רוצה, כן?

לשבור את הקמח

החגיגה המרכזית של יום ההולדת היתה לילדי הגן. זו היתה הפעם הראשונה שחגגנו לעופרי יומהולדת עם חברים מחוץ לחוג המשפחה, ובגן של עופרי יש ילד צליאקי אחד. ממש במקרה, גם לאחת מחברותיי הטובות ביותר יש ילד צליאקי, כך שאני יודעת כמה קשיים ואתגרים מזמנת סיטואציה פשוטה כמו יומהולדת בגן, הן עבור הילד הצליאקי והן עבור ההורים שלו. מצד ההורים – יש צורך לבדוק עם הורי ילד/ת יום ההולדת בדיוק מה יוגש במסיבה, על מנת שיוכלו להיערך עם מנות חליפיות ללא גלוטן, אידיאלית דומות ככל האפשר למה שיוגש לשאר הילדים כך שילדם לא ירגיש יוצא דופן (יותר מהרגיל ביום-יום). קיימת גם דאגה סביב איך יוגשו המנות, האם תהיה זליגה של חטיפים ומוצרים עם גלוטן לצלחות ללא הגלוטן וכו'. מצד הילד – מדובר בעוד יומהולדת של חבר/ה מהגן שבו כוווולם אוכלים עוגה מהממת וטעימה, והוא אוכל עוגה אחרת. היא כנראה טעימה לא פחות, אבל היא לא עוגת היומהולדת, והוא לא יכול ליהנות ממנה כמו כולם. גם לא מהבייגלה. גם לא מרוב החטיפים האחרים. בגילאים האלה, שהרצון להיות חלק מכולם מאוד חזק בהם, חוויה כזו יכולה להיות מאוד מתסכלת עבור ילד, בפרט שהיא חוזרת על עצמה שוב ושוב בלית ברירה.

אז החלטתי החלטה. החגיגה לילדי הגן תהיה ללא גלוטן, כך שכולם יוכלו ליהנות ממנה בלי לחשוב פעמיים.

חברתי היקרה שלחה לי רשימה מפורטת של כלל המוצרים והיצרנים ללא גלוטן שבהם ניתן להשתמש, יחד עם מתכון לעוגת שוקולד מעולה ללא גלוטן. חמושה בשני אלה יצאתי לקניות, וכל מה שרכשתי, לרבות מצרכים לקישוט עוגת יום ההולדת, היה רק מה שמסומן כנדרש.

זה ממש לא היה פשוט. פתאום הבנתי כמה מורכב (ויקר) יכול להיות ביקור שגרתי בסופר עבור משפחות כאלה. אי אפשר פשוט להושיט יד למדף ולקחת. חשוב לבדוק, לוודא, לאמת. אבל בסופו של דבר מצאתי כל מה שהייתי צריכה, וניגשתי להכנות.

הכנות-2

וזו התוצאה:

20160108_141807 (Large)

עוגת-חורף-1

עוגת-חורף-2

בשולחן הכיבוד של החגיגה היו שלל חטיפים שכל הילדים אוהבים, כולם ללא גלוטן: במבה (בגרסה מיוחדת ללא גלוטן), דובונים, אפרופו, תפוצ'יפס, כעכים, לחמניות ללא גלוטן עם חומוס וצלחת ענקית של ירקות חתוכים. כולם של יצרנים מהרשימה המומלצת שקיבלתי. הספקתי לצלם מעט מאוד מזה לפני שהילדים הסתערו על השולחן… הם, אגב, ממש לא שמו לב שהחגיגה היתה נטולת גלוטן.

שולחן-1

אחרי החורף בא… אביב

ברגע שסיימתי עם העוגה לחגיגה המרכזית, עברתי להכנת העוגה לחגיגה המשפחתית (שתי החגיגות חלו באותו סוף שבוע). למעשה, הבסיס (עוגת השוקולד) היה זהה לזו של עוגת החורף, אבל הפעם עם קמח רגיל ולא עם קמח נטול גלוטן. לקישוט העוגה בחרתי במשהו שנראה "וואו" אבל פשוט יחסית להכנה: פרחים. אמנם בתאורת לילה זה נראה פחות טוב, אבל כשאת נדרשת להכין פס ייצור של עוגות יומהולדת ביום אחד – פשרות על הצילום הן חלק מהחבילה…

20160108_170828 (Large)

עוגת-אביב-1

עוגת-אביב-2

אגב, אם אתם לא חובבים של בצק סוכר, או אם אתם רוצים לתת לעוגה מראה יותר קלאסי, אני ממליצה להשתמש במרציפן ליצירת הפרחים ולצפות את העוגה בקרם שוקולד מריר/לבן. התוצאה יכולה להיות מרשימה באותה מידה. הנה שתי דוגמאות מעוגות שהכנתי בעבר:

מרציפן-1

ונסיים במתכון שקיבלתי מחברתי (תודה, טלי!) לעוגת השוקולד ללא גלוטן, בצירוף המלצות משלי לשימוש בבצק סוכר:

מתכון-1

וכך הסתיים לו עוד פסטיבל יומהולדת מוצלח במיוחד. מה למדתי בדרך?

>> שלהיות הורה לילד צליאקי זה מאוד מאוד מאתגר, ושכל הקלה והתחשבות הן עולם ומלואו עבור הורים כאלה.

>> שלהיות ילד צליאקי זה לא פשוט, וכל עוגת יומהולדת נטולת גלוטן היא עולם ומלואו עבור ילדים כאלה.

>> שאפשר להוציא את אלזה מהעוגה, אבל לא מהילדה…

עופרי-1

אם יש לכם עוד טיפים ורעיונות פשוטים ונטולי גלוטן לחגיגת יומהולדת בגן – אתם מוזמנים לשתף אותם בתגובות!

נתראה בפוסט הבא 🙂

תגובות

תגובות

« הקודם
הבא »
2 תגובות
  1. דנה
    הגב
    20/01/2016 בשעה 09:44

    מקסים!!
    כל הכבוד כל ההתחשבות בילד מהגן.
    העוגות יצאו מדהים כצפוי 🙂
    ועופריקי מהממת!!!
    מזל טוב

    • Konvalinka
      הגב
      20/01/2016 בשעה 12:32

      תודה 🙂

השארת תגובה

ביטול

אוהבים עיצוב? רוצים לקבל את הניוזלטרים השווים שלי?

הצטרפו לרשימת התפוצה שלי לקהל הפרטי

הכניסו כתובת דוא"ל:

מעצבת פנים/מלבישת בתים? רוצה לקבל ממני טיפים ששווים זהב?

הצטרפי לרשימת התפוצה שלי לקהל העסקי

הכניסי כתובת דוא"ל:

פוסטים אחרונים בבלוג:

אישה בונה, אישה הורסת

פוסט ראשון בתיעוד השיפוץ הגדול ביותר שתכננתי וליוויתי - שיפוץ ביתנו שלנו, כולל 4 טיפוצים (טיפים לשיפוצים). מוזמנים לקרוא ולהמשיך…
כל הפרטים

פרויקט הגלעין

בדיוק כשכבר כמעט הרמתי ידיים והכרזתי על עצמי ככשלון בתחום ההנבטות - קרה קסם מופלא, שהסתיים במטע אבוקדו שלם. איך…
כל הפרטים

שוטף כל 30

מעצבות רבות גובות את התשלום עבור העבודה שלהן עם סיומו של שלב בפרויקט או בתחילתו של השלב הבא. לכאורה, אין…
כל הפרטים

מהחוץ פנימה

קיומה של מרפסת היה תנאי מקדים בעת חיפושינו אחר בית חלומותינו. דירות ללא מרפסת נפסלו על הסף לאחר שבתקופת הקורונה…
כל הפרטים

הסידור שאינו נגמר

מה עושים כשלקוחות מושכים את שלב הסטיילינג? איך מביאים אותם לסיים עם האקססוריז כדי לסיים את הפרויקט?
כל הפרטים

פרפקציוניזם או דפקטציוניזם?

רוב המעצבות שאני פוגשת (וגם אני) יעידו על עצמן שהן פרפקציוניסטיות. מתי התכונה הזו מועילה לנו ומתי היא הופכת להיות…
כל הפרטים
קטגוריות פוסטים
  • אוכל ומתכונים (4)
  • אמא עצמאית (2)
  • חגים וארועים (10)
  • חופשות בארץ ובחו"ל (8)
  • מלאכת יד / DIY (11)
  • ניהול העסק (4)
  • סטיילינג והלבשת הבית (19)
  • פורצת דרך (7)
  • צילום (9)
  • תכנון ועיצוב פנים (27)

DESIGN.KON

מתודיקה מקצועית למעצבות פנים ומלבישות בתים עצמאיות

סיימת לימודי עיצוב פנים או הלבשת הבית וחסר לך ידע מעשי? עוסקת בעיצוב כבר כמה שנים ללא שיטות עבודה מסודרות? יצאת לעצמאות ואת לא יודעת איפה מתחילים?
זה הקורס עבורך! 

לפרטים נוספים

אפשר לעקוב אחריי גם ב:

Facebook Pinterest Laptop Instagram

ואפשר פשוט להתקשר:

Phone-alt

רוצה שאצור איתך קשר? בשמחה!

כל הזכויות שמורות לסיון קונוולינה | 2021-KONVALINKA 2016

עוצב ופותח בסטודיו KONVALINKA בשיתוף HPM פתרונות אינטרנט

גלילה לראש העמוד

רוצה לקבל עדכונים על קורסים וסדנאות או על פוסט חדש בבלוג?

Call Now Button דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס